Umhlanga

23 november 2024 - Umhlanga, Zuid-Afrika

Bewolkt 28gr.

We hebben besloten om onze 2 dagen in Umhlanga relaxen door te brengen. De afgelopen 2,5 week hebben we al 4000 kilometers gereden, dus 2 daagjes wat rustiger aan is ook lekker. Umhlanga is een grote badplaats met een heel lang strand en promenade.  Na het ontbijt, richting het strand gegaan, en heerlijk gewandeld over de promenade. Onderweg een bakkie koffie gedaan en later bij een strandtent geluncht. In deze plaats zie je weer heel veel blanken mensen, terwijl de vorige dagen maar weinig blanken hebben gezien. Het is ook apart het is een kilometers lang strand en dan loop je langs het strand en op het ene stuk vermaken de zwarte mensen zich en die gaan met kleren en al de zee in en liggen op kleedjes. Een stuk verderop zitten alleen blanken mensen op ligbedjes met parasols. Apartheid afgeschaft? Waar?                                                                            Vanmiddag hebben we heerlijk aan het zwembad gelegen bij ons B@B. Vanavond gaan we eten in een restaurant die heel goed staat aangeschreven. We zouden er gisterenavond al heen gaan. Het restaurant ingetikt in de tomtom en hij gaf uw plaats van bestemming bevind zich aan de linkerkant en het enige wat wij zagen was een groot hotel, maar geen restaurant. Dus toen een ander restaurant opgezocht. Maar vandaag zeiden we tikken het restaurant nogmaals in en nu is het licht, misschien zien we hem dan. En ja hoor, hij zit achter het hotel 3 hoog. Voor het hotel is een parkeergarage en daar moet je in en naar de 3de verdieping rijden, dan kom je zo bij het restaurant. Dus we gaan het vanavond nog een keer proberen,  maar we rijden nu wel wat eerder heen, zodat het nog licht is.