De reis
5 november 2024 - Johannesburg, Zuid-Afrika
Om 5 uur ging de wekker, na niet al te best te hebben geslapen. Zoals de meesten wel weten is vliegen niet mijn ding en dan vooral het opstijgen en nu nog wel 11 uur in zo'n vliegtuig. Maar ja ik heb een man met een hobby dan kom je nog eens ergens en dat is nu weer Zuid-Afrika geworden. In 2016, 17 en 18 zijn we hier ook al geweest, maar nu gaan we business class vliegen, want ik zei tegen Chris dat wil ik nog wel eens een keer meemaken op zo'n lange vlucht en als jij duren vogels uit Zuid-Afrika kan kopen, dan kan dit ook wel een keer. Op Schiphol konden we wachten in de lounge van KLM. Ik dacht daar zitten allemaal van die kakkers, mannen in rode broeken en kwasjes aan hun schoenen, maar nee dat viel mee. En toen het vliegtuig in, wat een luxe, wij hadden stoelen naast elkaar maar die staan dan in een soort V dus er zat heel wat ruimIte tussen ons met zelfs een schuifwandje er tussen voorals je elkaar zat ben. Het eten was heerlijk en op porseleinen bordjes en schaaltjes( zie de foto's). Een heel verschil met economic waar je in plastic bakjes je rodekool met aardappelpuree krijgt. En met wat lezen en films kijken ging de tijd best aardig snel. En als souvenirs kregen we nog een delftsblauw huisje. Kijk of die de vakantie overleven en heel thuis komen, Nu zijn we in ons hotel bij het vliegveld, daarvandaan gaan we morgen onze huurauto ophalen om aan onze vakantie in Zuid-Afrika te beginnen. Het is wel raar je doet de hele dag niets en toch ben je bek af.

Mooie service in de business class wordt er gegeven en mijn KLM collega’s waren was en zeker top 😃
De start was in ieder geval goed.
Geniet ervan!
Ziet er echt tof uit