Van Middelburg naar Graskop.

9 november 2024 - Graskop, Zuid-Afrika

Eerst mistig, regen 13gr, later bewolkt en 24gr.

Vandaag stond er 240km op het program. We begonnen met mist en regen, maar dat kwam ook omdat we hoog in de bergen zaten. Maar wat hebben we vandaag een mooie rit gereden over en door de bergen. Nadat we weer op een top van een berg waren was het elke keer weer een verrassing wat voor een uitzicht er achter was. De meesten waren onwijs mooi. Wij houden hier wel van en vinden dit vele malen mooier dan de uitgestrekte landerijen. Chris vindt de mensen langs de weg wel allemaal zo vriendelijk,  ze zwaaien allemaal. (Dat betekent hier dat ze mee willen liften 😀). Op een gegeven moment komen we een bordje tegen met Schagen erop, wij gelijk tegen elkaar " o kijk we zijn zowat al weer thuis". Als je naar Graskop rijdt kom je door Sabie en hier begint eigenlijk officieel de Panoramaroute die we morgen gaan rijden, maar we nemen de watervallen hier alvast mee. Eerst kwamen we langs de Mac-Mac Pools, dat was niet veel bijzonders vonden wij. Toen verder naar de Mac-Mac Falls dat was wel een mooie waterval om te zien. Daarna doorgereden naar Graskop en daar naar de Gorge lift co, hier is deberoemde Big Swing ( een van de hoogste vrije-valkloven ter wereld, je maakt een val van 70 meter en je bereikt 140 km in 3 seconden. Dit avontuur hebben we maar aan ons voorbij laten gaan. Ik vind het knap die dat durft. Er was een hangbrug van 52 meter langer die tussen een kloof hing 70 meter boven de grond, dat was wel even leuk om overheen te lopen en van het uitzicht te genieten. Morgen gaan we de Panoramaroute rijden, ben heel benieuwd wat dan te zien krijgen.

1. Mariek:
    10 november 2024
    Wat een heerlijk avontuur weer!!!xx
  2. Monique Wennink:
    11 november 2024
    Wat is het daar toch ook prachtig, we kunnen door je foto's een beetje meegenieten. Ik snap helemaal dat je die big swing maar even hebt gelaten voor wat het is. Moet er ook niet aan denken.